مقالات

علوم پلاس (۵)


خلاصه :

ویتامین ها

ویتامین A(رتینول)

نقش در بدن:

  • رشد و نمو
  • تقویت سیستم ایمنی
  • ضد شب کوری وضعف قوه بینایی
  • رشد استخوان‌ها، پوست، مو، دندان‌ها ولثه
  • درمان ازدیاد فعالیت غده‌ی تیروئید
  • چون این ویتامین محلول در چربی است جذب آن در روده ها به هضم چربی بستگی دارد
  • این ویتامین به وسیله‌ی مواد حمل کننده پروتئینی منتقل و به مکان‌های مختلف بدن رسانده می‌شود

منابع غذایی:

جگر گوساله،جگرمرغ،جگرگاو،جگر‌ماهی،پنیر،زرده‌تخم‌‍مرغ،کره،قلوه،سبزیجات (جعفری،کدو،اسفناج،کاهو،شاهی) ،میوه جات(خربزه،گیلاس،موز،خرما،هلو،پرتقال) وهویج(در هویج ماده‌ای به نام کاروتن است که بدن آن را به ویتامینA تبدیل می‌کند)

ویتامینC(ال-آسکوربات)

نقش در بدن:

  • آنتی اکسیدان
  • پیشگیری از کم خونی
  • استحکام لثه ها و دندان ‌ها
  • افزایش قدرت ایمنی بدن
  • کمک در ساخت کلاژن(قوی ترین بخش بافت پیوندی)
  • محافظ پوست در برابر آثار مخرب اشعه ماورای بنفش خورشید

منابع غذایی:

کلم،گوجه فرنگی،سبزی و مرکبات

ویتامینD(کلسیفرول)

نقش در بدن:

  • افزایش قدرت و هماهنگی عظلات در افراد کهنسال
  • پیشگیری از بروز بیماری هایی چون راشیتیسم،استئومالاسی و پوکی استخوان
  • رشد استخوان ها و رشد سلول ها

منابع غذایی:

آفتاب(تابش پرتو فرابنفش به پوست انسان باعث می‌شود که ماده‌ای به نام دهیدروکلسترول با طی مراحلی در بدن در کلیه به ویتامینD تبدیل می‌شود)

منابع گیاهی(غلات و برخی سبزی جات ومیوه جات)

منابع جانوری(کره،روغن کبد ماهی،زرده تخم مرغ،خامه،جگر،ماهی ساردین)

ویتامینk(فیتومنادین)

نقش در بدن:

  • جلوگیری از خونریزی
  • پیشگیری سنگ کلیه، پوکی استخوان، دیابت و بیماری های کبدی
  • کنترل و درمان خونریزی ناشی از همفیلی و کبد و زردی و زخم معده

منابع غذایی:

جعفری،کلم،اسفناج،گل کلم،زرده تخم مرغ،کاهو،چای سبز،گوجه فرنگی،مارچوبه،کرفس،لوبیاسبز،شاهی،شلغم،روغن، سویا،شیر،گوشت ومیوه

نکته:درسال 1935 دانشمندی دانمارکی به نام هنریک دام متوجه وجود ماده‌ای در بدن مرغ شد که باعث انعقاد خون می‌شد.وی این ماده را ویتامینk نامید.تاکنون دو نوع از این ویتامین شناخته شده‌اند که k1 و k2 نام دارند و تفاوت اندکی در ساختار مولکولی با یکدیگر دارند.ویتامینk مانند ویتامینD محلول در چربی است و بدن برای جذب آن نیاز به صفرا دارد.این ویتامین در برابر حرارت پایدار است اما در مقابل نورآفتاب و یخ‌زدگی از بین می‌رود.

ویتامینE

نقش در بدن:

  1. آنتی اکسیدان
  2. پیشگیری از آلزایمر
  3. افزایش سطح ایمنی
  4. درمان سرطان ها مانند پروستات و پوست و دهان
  5. پیشگیری از لطمه دیدن داخلی رگ ها و سکته‌ی قلبی
  6. درمان بیماری های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولر

منابع غذایی:

روغن جوانه گندم،روغن آفتاب گردان،آجیل ها،روغن خرما،سبزیجات پررنگ و برگدار از قبیل اسفناج، آوکادو، کیوی،کلم بروکلی و گوجه فرنگی

ویتامینB

انواع:

B1

B2

B3

B5

B6

B7

B9

B12

تاریخچه:

اوایل گمان می‌شد یک نوع ویتامینB وجود دارد ولی پس از مدتی تفاوت هایی در ساختار و خواص شیمیایی این ویتامین‌ها که اغلب باهم در غذا یافت می‌شدند نامگذاری مجزا شدند

نقش در بدن:

  • افزایش متابولیسم بدن
  • کاهش استرس وافسردگی
  • افزایش رشد وتقسیم سلول‌ها
  • در دستگاه ایمنی و عصبی نقش دارند
  • برای سلامت پوست و ماهیچه‌ها ضروری هستند

منابع غذایی:

گردو،تخم مرغ،گندم،جو،حبوبات ولبنیات

امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه

اگه نکته‌ای دارید بگید و اگه خوشتون اومد لایک کنید

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

بسیار عالی ممنون

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران