مقالات

خخطرات سیگار

خطرات سیگار

اطلاعات جمع آوری کنید صفحه ۱۲۶ علوم هفتم


خلاصه :

سیگار خطرات زیادی دارد که چند مورد گفته شده

چند ترکیب سرطان‌زا در سیگار:

1- بنزو پیرین (benzopyrene): این ماده در پی احتراق ناقص مواد ارگانیک تولید می‌شود. بسیار جهش زا و سرطان‌زا می‌باشد.

2- نیتروزامین (nitrosamine): از واکنش نیکوتین و سایر ترکیبات با نیتریت تنباکو تولید می‌شود. این ماده نیز سرطان‌زا می‌باشد.

 

تاثیر سیگار بر فرد و دیگران

-سوزش شدید چشم و اشک ریزش و قرمزی چشم

-سوزش، خارش و آب ریزش از بینی

-سرفه و احساس تنگی نفس

-خس خس کردن سینه

-احساس تهوع و بی‌اشتهایی

-سردرد و احساس سیاهی رفتن چشم یا سرگیجه

بیماری‌های قلبی و عروقی مانند سکته‌های قلبی و مغزی (30 درص از بیماری‌های قلبی و عروقی در میان غیر‌سیگاری‌هایی دیده می‌شود که با سیگاری‌ها زندگی می‌کنند.

سرطان ریه (یک سوم موارد سرطان ریه) در غیرسیگاری ها ناشی از سیگار کشیدن تحمیلی دیده می‌شود.

یادمان باشد فرد سیگاری تحمیلی، یک چهارم دودی را که فرد سیگاری تولید کرده است استنشاق می‌کند.

 

بیماری شایع افراد سیگاری

۱سرطان ریه

ابتلا به سرطان ریه در سیگاری‌ها ، بیست برابر غیر سیگاری‌هاست. در حقیقت سیگار کشیدن عامل خطر اصلی بروز سرطان ریه است. ایجاد سرطان ریه مستقیماً با تعداد سیگارهای کشیده شده در روز، مدت سیگار کشیدن و محتوای قطران و نیکوتین سیگارهای کشیده ارتباط دارد. اکثر کسانی که به‌علت سرطان ریه می‌میرند، سیگاری هستند.

ابتلا به سرطان ریه در سیگاری‌ها ، بیست برابر غیر سیگاری‌هاست. سیگاری‌های افراطی ۲۵- ۱۵ بار احتمال بیشتر برای مرگ ناشی از سرطان ریه نسبت به غیرسیگاری‌ها دارند و تنها ۲۰-۱۵ سال از سیگار کشیدن می‌گذرد تا سرطان ریه ایجاد شود و تعداد کمی از بیماران با این بیماری بیش از ۵ سال زنده می‌مانند. خطر سرطان ریه بین سیگاری‌های غیرفعال یا تحمیلی نیز افزایش یافته است. شواهد تجربی قابل ملاحظه‌ای نقش دود سیگار را در سرطان ریه نشان داده‌اند. بسیاری از مواد موجود در دود سیگار – بویژه هیدروکربن‌های چند حلقه‌ای آروماتیک – ممکن است در سرطان زایی شرکت داشته باشند

۲حمله مغزی

تمام سیگاری‌ها در معرض خطر بیشتری برای حمله مغزی هستند، با وجود این، زنان سیگاری که قرص ضد بارداری استفاده می‌کنند، نسبت به خانم‌هایی که سیگار نمی‌کشند ، بیست برابر بیشتر در معرض خطر حمله قلبی و حمله مغزی هستند.

۳آب مروارید (كاتاراكت)

افراد سیگاری ‌٤٠ درصد بیش از افراد دیگر در معرض ابتلا به آب مروارید، كدر شدن عدسی چشم و ممانعت از عبور نور و در نهایت نابینایی هستند.

۴پیری زودرس

یکی از عوامل مهم و اصلی پیری زودرس صورت کشیدن سیگار است. تغییرات پوستی مثل چرمی شدن پوست و ایجاد چروک‌های عمیق در افراد سیگاری زودتر اتفاق می‌افتد. براساس آکادمی پوست امریکا، سیگار کشیدن موجب تغییرات بیوشیمیایی در بدن می شود که روند پیری را تسریع می‌کند. بعنوان مثال، سیگار با ایجاد انسداد در رگ‌های خونی، بافت زنده پوست را از اکسیژن خالی می‌کند. در نتیجه این، خون به راحتی به اعضای شما ازجمله پوست نمی‌رسد.

مشکل دیگر ایجاد لک‌هایی روی پوست دست و صورت بخاطر ترکیبات سمی موجود در دود سیگار است. همچنین فعالیت عضلاتی که مسئول داخل کشیدن اکسیژن یا پک‌ زدن هستند، موجب ایجاد چروک دور دهان می‌شود.

۵سرطان پوست

افراد سیگاری ‌٢ برابر بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر ابتلا به نوعی سرطان پوست (پوسته پوسته شدن، برجستگی روی پوست) قرار دارند.

۶افزایش عفونت‌های جسمی

احتمالاً از خطرات درازمدت سیگار برای سلامتی باخبر هستید ولی آیا می‌دانستید که سیگار شما بیشتر در معرض ابتلا به آنفولانزاهای فصلی و سرماخوردگی هم قرار می‌دهد؟ مردم نمی‌دانند که سیگاری‌ها تا چه اندازه بیشتر از بقیه به بیماری‌های ویروسی، باکتریایی و سایر عفونت‌ها مبتلا می‌شوند.

موهای ریزی به نام سیلیا که دستگاه تنفسی را می‌پوشاند برای محافظت از ما دربرابر عفونت طراحی شده‌اند. سیلیا همیشه به طریقی موج می‌خورد که باکتری‌ها و ویروس‌هایی که وارد نای می‌شوند را می‌گیرد و آنها را به سمت بالا و بیرون هل می‌دهد و با سرفه ما بیرون می‌آیند و آنها را می‌بلعیم و با اسید معده نابودشان می‌کنیم.

یکی از تاثیرات سمی دود سیگار این است که سیلیا را فلج کرده و به همین ترتیب این مکانیزم دفاعی را نابود می‌کند. به همین دلیل است که سیگاری‌ها تا این اندازه بیشتر دچار عفونت می‌شوند. ولی طی یک ماه از ترک سیگار، سیلیا دوباره شروع به کار کردن می‌کند و نقش محافظتی خود را از سر می‌گیرد.

۷) پوكی استخوان

منواكسید كربن یكی از اصلی‌ترین گازهای سمی در خروجی اگزوز اتومبیل و دود سیگار است، میل تركیبی این گاز با خون بسیار بالاتر از اكسیژن است. این گاز باعث كاهش قدرت عمل اكسیژن در خون افراد سیگاری حرفه‌ای تا ‌١٥ درصد می‌شود. استخوان‌های افراد سیگاری تراكم خود را از دست داده و به راحتی شكسته می‌شود همینطور زمان التیام یافتن و جوش خوردن آنها پس از شكستگی تا ‌٨٠ درصد افزایش پیدا می‌كند.

۸) تغییر رنگ انگشتان

قطران موجود در دود سیگار در اثر استعمال مستمر دخانیات روی انگشتان و ناخنها جمع شده و باعث تغییر رنگ آنها به قهوه‌ای مایل به زرد می‌شود.

۹) زخم معده

استعمال دخانیات مقاومت معده را در برابر باكتری ها پایین می‌آورد؛ همچنین باعث تضعیف معده در خنثی سازی اسید معده و مقاومت در برابر آن بعد از غذا خوردن و بر جای ماندن باقیمانده اسید در معده و در نتیجه تخریب دیواره آن می‌شود. زخم معده افراد سیگاری به سختی درمان می‌شود و احتمالی بهبودی آن تا زمانی كه فرد سیگاری است اكثرا اندك است.

۱۰) از دست دادن موها

با تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری در اثر مصرف مواد دخانی، بدن این افراد مستعد ابتلا به انواع بیماریها از جمله «لوپوس اریتماتوز» می‌شود كه این بیماری می‌تواند عامل از دست دادن موها، ایجاد زخم‌ در دهان، جوش‌های پوست روی صورت، سر و دست‌ها شود.

۱۱فساد دندان ها

افراد سیگاری ۵/۱ مرتبه بیشتر از افراد غیر سیگاری در معرض خطر از دست دادن زودرس دندان ها هستند.

 

۵ سال پیش
سلام
متشكرم

برای ویرایش باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج پاسخ باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

برای درج دیدگاه باید ابتدا به عنوان کاربر به سایت وارد شده باشید.

پسران

دختران